Freinetschool de Koorddanser, logo

de koorddanser

EEN BELANGRIJKE ROL VOOR OUDERS

Ouders verwachten goed en realistisch onderwijs voor hun kinderen en willen hieraan, meer dan vroeger, actief deelnemen en mee(be)leven. De Koorddanser staat open voor elke (respectvolle) mening en biedt - aan wie wil - de mogelijkheid om zich in te zetten voor het "schoolproject".

Sommige voelen zich geroepen om te zetelen in de schoolraad, anderen nemen liever een actievere rol op door hun eigen kennis en kunde mee te brengen naar een werkwinkel, door deel uit te maken van en mee te werken aan evenementen van de oudervereniging of door met de klas mee te gaan op uitstap. Voor elk wat wils. Nogmaals zonder verplichting!

Wel verwachten we dat elke ouder, in een beurtrolsysteem, om de zoveel tijd, een klas poetst of deelneemt aan één van de klusdagen.

Met de Koorddanser kiezen we voor goed onderwijs. Maar koken kost geld. Door aan ouders te vragen, in een beurtrol, de klassen te poetsen of deel te nemen aan een klusdag, scheppen we ruimte en centen om extra dingen te doen. Dit poetsen of klussen schuiven we naar voor als een verplicht nummer, ook al ben je voor de klas of school belangrijk op een ander vlak.
Menu