Hoelang ben je er al mee bezig?

Wim De Baets: Ik denk dat we gestart zijn na, uche (hoest), de bouw van de klas voor Marieke en Merel. Dus ik denk de tweede week van november 2014 (bijna een jaar).

Wanneer zal het klaar zijn?

De bedoeling was dat we op 23 januari 2016 een feest gingen houden.. Maar de chappe (vloerbedekking) is pas de 16e november gegoten en hij moet 8 weken drogen voor we er parket op kunnen leggen. Ook het dak lekt nog. De dakbedekking moet er ook nog op. Die is wit en blauw. Ik vermoed dat het pas eind maart feest zal zijn.

Waar ben je nu mee bezig?

Uche (luide hoest) uhm… aan de tent zijn er twee bergingen. We hebben zaterdag (28/11) en de komende zaterdagen de wanden van de berging vastgemaakt. Ook ben ik begonnen met de elektriciteit, verder nog het plafond van de 2 bergingen.

Wat moet er nog allemaal gebeuren en moet er nog veel gebeuren?

Euh.. Niet zo veel meer eigenlijk. Maar 't zijn belangrijke dingen! Zoals; de ramen steken en pvc in leggen. 't Zal mooi zijn, wè! ' t Zal wit en rood euh wit en blauw zijn. Oh, ik vergeet dat altijd hé! De inkom zal wit en blauw zijn, maar dat doen wij niet dat zijn bedrijven die dat doen. Dus de ramen en de dakbedekking, da's alles. Voor mij is het belangrijkste de parket. (Hoest weer!) En de verwarming! Ik ben dat nog vergeten toen je vroeg van wat er nog allemaal moet gebeuren. Maar dat is ook iets dat ik niet zelf doe. Sommigen hebben (stamp op de achtergrond) een grijze vrachtwagen gezien in 't school. Dat zijn de mensen van de verwarming.

Hoeveel mensen kunnen er in?

UCHE (heel luide hoest) als ze niet zitten aan een tafel, dan denk ik 350 mensen. Als ze wel aan een tafel eten, 200.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Dat weet ik eigenlijk niet meer. Normaal gezien wou ik een echte tent zetten, maar dat mocht niet van de brandweer. In een tent brandt het te snel.

Wie helpt er allemaal mee?

Ik denk de helft van de school, van mensen hé. Ongelooflijk hé. Als 't feest is ga ik al de mensen die mee hebben geholpen, hun hand omhoog laten steken. Er zijn ook mensen die zo zeggen van; "Ja, ge moogt da gebruiken van mij!"

Gaat het vlotjes ?

Ik vind van wel… Maar het is wel vervelend dat het dak nog altijd lekt. We moeten werken terwijl het nog lekt en al uw gerief wordt dan nat. Maar al de rest is picobello. t' Is ook een beetje slecht weer geweest en ja, de meeste problemen zijn vooral door t' water.

Wat is moeilijker dan anders?

UCHE UCHE (hoest luid) Het is een 12 hoek en dat is veel moeilijker dan een vierkanten blok. Je moet alles schuin zagen en zo. Het parket gaat in 12 stukken zijn. Je moet iedere hoek schuin afsnijden en dat is 3 keer zoveel werk. Het eind resultaat gaat wel mooi zijn. t' is veel mooier dan een vierkanten blok.

Is het alleen voor het forum?

De kleuters gaan er ook in sporten en misschien ook klas 1. Evi gaat het veel gebruiken. UCHE UCHE En euh ja, misschien ook voor de werkwinkels. Of voor de knikkeraars als het regent.

Mag je er in de speeltijd in?

Bij slecht weer waarschijnlijk. De oude forumzaal wordt een stille ruimte voor bv. Yoga.

Hoe groot en hoe hoog is hij?

De mast is 9 meter. De oppervlakte is ongeveer 200 m² en met die bergingen erbij 240 m² tot 260 m².

Hoe zal het er binnen uitzien?

Er zal zo weinig mogelijk instaan. Euhhhh… ja, dus, de Zweedse banken gaan er instaan, we hebben honderd kleine stoeltjes en het sportmateriaal moet zo veel mogelijk aan de kant staan. Dus in feite moet die zaal zo leeg mogelijk zijn. Het podium moet er nog in. Dat moet nog naar daar. Er gaan misschien klimtouwen in hangen en valmatten en plinten zijn. En touwladders en zo… Ook een de beamer en zo. Ik verlang tot we erin kunnen.

Bedankt voor het interview. Tot ziens in de tent! En verzorg je hoest!

Susannah en Odile

© De Koorddanser 2016 | De Koorddanser behoort tot de GO-scholengemeenschap basisonderwijs SG24 | www.g-o.be